Swedish Decathlon Challenge 2015

In english

ENGLISH VERSION COMING SOON

Swedish Decathlon Challenge 2015

2-3 Maj
Prins Wilhelmgymnasiet, Flen

Helgen 2-3 Maj kommer tävlingen Swedish Decathlon Challenge 2015 hållas i Flen! Det blir en tvådagarstävling med fokus på en tiokamp. Man samlar poäng i varje gren, och den som får ihop flest poäng vinner tiokampen. Tiokampen är inofficiell, man kommer tävla i de vanliga grenarna precis som vanligt. Mer om detta under fliken grenar. Tävlingen kommer att hållas på Prins Wilhelmgymnasiet i centrala Flen. Gunnar och Kåre Krig kommer närvara som delegater.

OBS! JORDNÖTTER EJ TILLÅTNA I LOKALEN PGA SVÅR ALLERGI!

Tiokampen:
Under tävlingen kommer en tiokamp att hållas. Man kommer tävla som vanligt i alla grenar, men under varje runda kommer man få poäng beroende hur bra snittider man får. För de grenar där 2 rundor kommer hållas, kan man få max 150 poäng per runda. För de grenar där 3 rundor hålls är maxpoängen 100 poäng. Detta för att alla grenar ska betyda lika mycket. Sätter man ett nytt världsrekord i snitt kommer man få maxpoäng i den rundan. (100 eller 150 poäng) Sedan finns en fallande skala där man får ett visst antal poäng beroende på vilket tidsspann man hamnar inom. 3x3 blint fungerar på samma sätt, men där är det de bästa singeltiderna som räknas. Om man misslyckas i t.ex. 3x3 blint så får man 0 poäng. Detsamma om man får ett DNF snitt i de andra grenarna.
Man kommer även kunna samla poäng under Head to Head turneringen. Där får man 40 poäng per vunnen match i turneringen. Om man vinner turneringen måste man vinna minst 5 matcher, maxpoängen i head to head turneringen kommer bli 200 poäng.
Eftersom deltagarantalet antagligen inte kommer bli exakt 32 eller 64 stycken kommer vissa att behöva lösa i en speciell kvalificeringsmatch. De som lottas att lösa i en kvalificeringsmatch kommer få 40 poäng om man vinner den. Om de däremot vinner även nästa match kommer de inte att få några poäng i den matchen. Det är för att det inte ska bli en fördel att få lösa i en kvalificeringsmatch. Mer information om tiokampen kommer att ges efter registreringen i lokalen.
Kom ihåg att tiokampen är inofficiell, inga resultat från den kommer att läggas ut på WCA.

3x3 Head to Head:
Innan lunch på söndagen kommer en head to head tävling att hållas. Alla som vill delta kommer att lottas in i ett slutspelsträd. De tävlande får sedan samma blandning och möts en mot en. En lösning per match. Den som får bäst tid avancerar i turneringen och tillslut står bara segraren kvar!
Vissa kommer lottas till att lösa i en speciell kvalificeringsmatch om deltagarantalet inte blir exakt 32 eller 64. Detta för att alla som vill ska få vara med! Mer information om turneringen kommer att ges innan turneringen börjar på söndag förmiddag. Kom ihåg att även head to head turneringen är inofficiell.

Registrering

Registrering sker på tävlingens WCA-sida. Deltagaravgiften är satt till 100 kronor, som betalas på plats.

In english